Yrittäjän ajatuksia uudesta arjesta

Yrittäjän ajatuksia uudesta arjesta

March 23, 2020

Moni vanhempi on jäänyt pienten lasten kanssa kotiin tekemään etätöitä. Samalla kun aikuinen yrittää selviytyä mahdollisesti täysin uudenlaisesta työnteon tavasta, pitäisi myös huolehtia lapsista ja keksiä heille jotain kehittävää toimintaa. Näin kävi myös meidän perheessä, vaikka työnteko kotoa käsin on minulle muutenkin tuttua.

Mieheni työskentelee ns. kriittisen työn parissa, mutta minun työhuoneeni sijaitsee toistaiseksi kotonamme, joten oli päivän selvää, että tyttäremme jää kanssani kotiin valtioneuvoston suosituksen mukaisesti. Ensimmäiset päivät ovat menneet kieltämättä melkoisen hämmennyksen varassa ja olemme ottaneet nämä päivät vähän loman kannalta mm. ulkoillen omalla pihalla. Aika nopeasti se "jouten olo" kuitenkin alkaa kyllästyttämään ja alkaa kaipaamaan rutiineja, säännöllisyyttä ja kehittävää toimintaa.

 

Tulostettava värityskirja by Kinos Design made in Finland

Mietin koko ajan miten tästä selvitään eteenpäin. Ennen kaikkea äitinä mietin, miten suojella infektio-astmaa sairastavaa lastamme tällaisena aikana. Vaimona huolestun joka päivä mieheni ja hänen kollegoidensa puolesta, jotka asettavat itsensä alttiiksi tartunnoille hoitaakseen sairaita, tuntien samalla mitä suurinta kiitollisuutta heidän tekemää työtä kohtaan. Ajatukseni ovat myös isovanhempien voinnissa, ikävästä huolimatta vältämme kontakteja heidän kanssaan, jotta emme riskeeraisi heidän terveyttään. Itseni kannalta mietin, mitä jos minä sairastun enkä voisi silloin hoitaa perhettämme?

Huoli on suuri myös omasta yrityksestäni. Pienellä yrittäjällä ei ole suurta kassaa, johon nojata tällaisena hetkenä. Kaikki kevään messut ja tapahtumat peruuntuivat, ja niiden eteen tehtiin isoja hankintoja ja painettiin pitkää päivää. Käsityö-yrittäjän arki on muutenkin tarpeeksi haastavaa, ilman ylimääräisiä pandemioitakin. Tilanne on vakava varmasti kaikille yrittäjille toimialasta riippumatta. Uskon, että monet pienyrittäjä-kollegat jakavat huolenaiheeni siitä, onko tässä enää liiketoimintaa ennen kuin päästään kesään. 

Bambi by Kinos Design

Poikkeustila vaatii poikkeuksellisia toimia ja aikaa ei ole jäädä lamaantuneena mietimään, että mitäs sitä sitten keksittäisiin. Markkinat ovat niin suuressa ja nopeassa muutoksessa, että tukka hulmuten seuraan vierestä ja koitan pysyä kyydissä. Nyt jos koskaan tarvitaan tukea pienyrittäjille, jotta tästä tilanteesta selvitään kuiville vesille. 

Kaiken tämän omassa päässä vellovan epävarmuuden keskellä haluan tarjota lapselleni mahdollisimman normaalin arjen rutiineineen päivineen. Kaipasin hänelle lisää mielekästä tekemistä, mutta en halunnut lähteä etsimään sitä kaupoista. Niimpä keksin tehdä maalaamistani lastenhuoneen julisteista värityskuvia! Tästä ideasta syntyi uusi digitaalinen värityskirja, jonka voi tilata helposti suoraan sähköpostiin. Värityskuvat voi tulostaa niin monta kertaa kuin haluaa, tai maalata kuvia vaikka Photoshopilla. Tällä tuotteella ei tulla pelastamaan yhtä yritystä saati aktivoimaan lasta koko tämän tuskallisen pitkän poikkeustilan ajan, mutta se on alku, ja ehkä se alku on jokin uudenlainen tapa toimia. On muututtava muuttuvien olosuhteiden myötä.

Toivottavasti näistä värityskuvista olisi iloa myös teidän lapsiperheille. Ja voisihan tuo viedä ajatuksia välillä muualle myös aikuiselta.. Toivon myös paljon voimia kaikille tässä hullussa tilanteessa. Ei muuta kuin kohti uutta arkea!

 Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Stories

Askel lähempänä innovaatiota
Askel lähempänä innovaatiota

October 10, 2019

Minulla on idea, jota olen hautonut jo pidemmän aikaa. Tunnen syvällä sisimmässäni, että siinä on sitä jotain. Jotain suurempaa, jotain merkityksellistä..

I have a dream. I know it's something big, something meaningful.

Read More

Unelmien päivä @ Willa Lumia
Unelmien päivä @ Willa Lumia

September 23, 2019

Aina joskus kohdalle tulee sellaisia ihmisiä tai paikkoja, jotka jättävät jäljen sydämeen. Niinkuin eräänä ihanana syksyisenä päivänä Rovaniemen Norvajärvellä. Päivä oli niin satumainen, että halusin jakaa sen kanssanne. 

Every now and then you meet people or visit places that touches you in a level that leaves a mark on your heart. This happened to me previously at Willa Lumia in Rovaniemi and I just had to share it with you.

Read More

Äideistä parhain sä oot..
Äideistä parhain sä oot..

May 03, 2019

Kylmiä väreitä käsissä. Laulun sanat kaikuvat edelleen korvissani tähän aikaan vuodesta.

Chills on my arms, each time, this time of the year. 

Read More