My Rovaniemi -kuosi

My Rovaniemi -kuosi

March 05, 2019 1 Comment

Vieläkö on tilaa yhdelle? Pitkään mielessä piillyt kotikaupunki-kuosi sai vihdoin tuulta purjeisiin. Halusin luoda kuosin kotikaupungistani, mutta mietin kauan sen näkökulmaa ja sitä, onko lukuisten ihanien Rovaniemi-aiheisten designien joukossa vielä tilaa. Halusin tuoda kuosiin jonkin tunnuspiirteen tai maamerkin lisäksi upeaa luontoamme, mikä on mielestäni parasta Rovaniemessä. Kuosissani esiintyy Jätkänkynttilä-silta, Kemijoki ja Ounasvaara. Maalasin kuosin ensin akvarelleilla ja sen jälkeen käsittelin kuvan Photoshop-kuvankäsittelyohjelmalla. Näkisin kuosin sopivan erityisesti sisustustekstiiliksi ja Place Printiksi pienempiin tuotteisiin, kuten sohvatyynyihin.

(Kuva original YKvision/Shutterstock)

Perinteisen maisema-värityksen lisäksi halusin leikitellä väreillä ja tuoda niiden avulla symbolisesti esiin vastakohtia kaupunkimme historiasta ja nykyisyydestä. 

Pastelliset värit edustavat kaupunkimme matkailullista imagoa, sen satumaisuutta ja taikaa. Taivaan tummanpuhuvat värit muistuttavat kaupunkimme historiasta ajalta, jolloin taivas löi tulta.

(Kuva original WorldWide/Shuttersock)

Vastakohdat tasapainottavat toisiaan ja kuten sanotaan, ilman historiaa ei olisi nykyisyyttäkään - ainakaan siinä muodossa, miten me olemme sen tottuneet näkemään.

My Rovaniemi -kuosi on oma kunnioituksen osoitukseni sotiemme veteraaneille 
ja kaupunkimme jälleenrakentajille. Ja tiesitkö muuten, että tänä vuonna juhlitaan Jätkänkynttilä -sillan 30 -vuotisjuhlaa? 

 

(Kuva original Mtlapcevic/Shutterstock)

Mitä sinä valmistaisit uudesta My Rovaniemi -kuosista?
Kommentoi rohkeasti alle ja pääset vaikuttamaan tämän kuosin mahdolliseen tuotantoon! 

-Kiki

 

 

Briefly in English:

 

My Rovaniemi -pattern has been in my mind for quite some time now and finally I have had the time to start designing and painting it. Can you spot the places? There's the Lumberjack bridge, River Kemi and Ounasvaara hill in the background. 

 

I wanted to design different color variations in addition to the original version as well. My vision was that all the pastel colors represent the magical Rovaniemi that is quite a fairy tale place for so many people. On the contrary Rovaniemi has a history of rough times and this is what the dark sky represents. These contrasts complete each other. 
You know what they say about the history? With out it there's no future.
 With this pattern I want to show my respect to our veterans
and the re-builders of our dear city. 

Please feel free to give Your comments below, I'd be happy to hear from You!
-Kiki

 1 Response

Mari
Mari

March 06, 2019

Onnittelut! Upea kuosi! Etenkin sisustusmateriaaleihin kuten verhot, tyynyt. Miksei myös tabletit ja mukit.

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Stories

Yrittäjän ajatuksia uudesta arjesta
Yrittäjän ajatuksia uudesta arjesta

March 23, 2020

Poikkeustila vaatii poikkeuksellisia toimia ja aikaa ei ole jäädä lamaantuneena mietimään, että mitäs sitä sitten keksittäisiin. Markkinat ovat niin suuressa ja nopeassa muutoksessa, että tukka hulmuten seuraan vierestä ja koitan pysyä kyydissä. 

Read More

Askel lähempänä innovaatiota
Askel lähempänä innovaatiota

October 10, 2019

Minulla on idea, jota olen hautonut jo pidemmän aikaa. Tunnen syvällä sisimmässäni, että siinä on sitä jotain. Jotain suurempaa, jotain merkityksellistä..

I have a dream. I know it's something big, something meaningful.

Read More

Unelmien päivä @ Willa Lumia
Unelmien päivä @ Willa Lumia

September 23, 2019

Aina joskus kohdalle tulee sellaisia ihmisiä tai paikkoja, jotka jättävät jäljen sydämeen. Niinkuin eräänä ihanana syksyisenä päivänä Rovaniemen Norvajärvellä. Päivä oli niin satumainen, että halusin jakaa sen kanssanne. 

Every now and then you meet people or visit places that touches you in a level that leaves a mark on your heart. This happened to me previously at Willa Lumia in Rovaniemi and I just had to share it with you.

Read More