My Rovaniemi -kuosi

My Rovaniemi -kuosi

March 05, 2019 1 Comment

Vieläkö on tilaa yhdelle? Pitkään mielessä piillyt kotikaupunki-kuosi sai vihdoin tuulta purjeisiin. Halusin luoda kuosin kotikaupungistani, mutta mietin kauan sen näkökulmaa ja sitä, onko lukuisten ihanien Rovaniemi-aiheisten designien joukossa vielä tilaa. Halusin tuoda kuosiin jonkin tunnuspiirteen tai maamerkin lisäksi upeaa luontoamme, mikä on mielestäni parasta Rovaniemessä. Kuosissani esiintyy Jätkänkynttilä-silta, Kemijoki ja Ounasvaara. Maalasin kuosin ensin akvarelleilla ja sen jälkeen käsittelin kuvan Photoshop-kuvankäsittelyohjelmalla. Näkisin kuosin sopivan erityisesti sisustustekstiiliksi ja Place Printiksi pienempiin tuotteisiin, kuten sohvatyynyihin.

(Kuva original YKvision/Shutterstock)

Perinteisen maisema-värityksen lisäksi halusin leikitellä väreillä ja tuoda niiden avulla symbolisesti esiin vastakohtia kaupunkimme historiasta ja nykyisyydestä. 

Pastelliset värit edustavat kaupunkimme matkailullista imagoa, sen satumaisuutta ja taikaa. Taivaan tummanpuhuvat värit muistuttavat kaupunkimme historiasta ajalta, jolloin taivas löi tulta.

(Kuva original WorldWide/Shuttersock)

Vastakohdat tasapainottavat toisiaan ja kuten sanotaan, ilman historiaa ei olisi nykyisyyttäkään - ainakaan siinä muodossa, miten me olemme sen tottuneet näkemään.

My Rovaniemi -kuosi on oma kunnioituksen osoitukseni sotiemme veteraaneille 
ja kaupunkimme jälleenrakentajille. Ja tiesitkö muuten, että tänä vuonna juhlitaan Jätkänkynttilä -sillan 30 -vuotisjuhlaa? 

 

(Kuva original Mtlapcevic/Shutterstock)

Mitä sinä valmistaisit uudesta My Rovaniemi -kuosista?
Kommentoi rohkeasti alle ja pääset vaikuttamaan tämän kuosin mahdolliseen tuotantoon! 

-Kiki

 

 

Briefly in English:

 

My Rovaniemi -pattern has been in my mind for quite some time now and finally I have had the time to start designing and painting it. Can you spot the places? There's the Lumberjack bridge, River Kemi and Ounasvaara hill in the background. 

 

I wanted to design different color variations in addition to the original version as well. My vision was that all the pastel colors represent the magical Rovaniemi that is quite a fairy tale place for so many people. On the contrary Rovaniemi has a history of rough times and this is what the dark sky represents. These contrasts complete each other. 
You know what they say about the history? With out it there's no future.
 With this pattern I want to show my respect to our veterans
and the re-builders of our dear city. 

Please feel free to give Your comments below, I'd be happy to hear from You!
-Kiki

 1 Response

Mari
Mari

March 06, 2019

Onnittelut! Upea kuosi! Etenkin sisustusmateriaaleihin kuten verhot, tyynyt. Miksei myös tabletit ja mukit.

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Stories

Äideistä parhain sä oot..
Äideistä parhain sä oot..

May 03, 2019

Kylmiä väreitä käsissä. Laulun sanat kaikuvat edelleen korvissani tähän aikaan vuodesta.

Chills on my arms, each time, this time of the year. 

Read More

Vastuuta vai välittämistä?
Vastuuta vai välittämistä?

April 08, 2019

Kuluttajat ovat lopen kyllästyneitä kauniisiin markkinointi-puheisiin. Viime aikojen uutisten valossa ei ole ihme, että koemme tulleemme huijatuiksi.

Consumers are tired of beautiful marketing speeches. In the light of resent news now wonder we feel like cheated. 

Read More

Polar Bears painted poster for kids' room interior decor by Kinos Design
Sinä pystyt!

March 25, 2019

Samaan aikaan, kun opetamme lapsiamme uskomaan itseensä, on yhtä tärkeää opetella kannustamaan muita ja iloitsemaan muiden onnistumisista.

At the same time as we teach our children to believe in themselves, it's equally important to learn to encourage and rejoice in the success of others.

Read More