Luovuuden aika, klo 9-16!

Luovuuden aika, klo 9-16!

March 11, 2019

Kello lyö yhdeksän aamulla. No niin, nyt pitäisi olla jo pensselit kädessä.
Pienen lapsen äitinä työn ja vanhemmuuden yhteensovittaminen on joskus haastavaa. Se nyt ei varsinaisesti ole mikään uutinen, tai tullut itselleni yllätyksenä, mutta se, miten helposti mm. kellotettu aikataulu vaikuttaa luovuuteeni ja miten riistävää on tunne siitä, onko tarpeeksi läsnä omalle lapselle, onkin sitten ihan toinen juttu. Ennen lasta oli helppo tarttua toimeen milloin halusi, mutta nyt jälkeenpäin prioriteetit ovat muuttuneet. Ja se on myös ihanaa! Jos jostain olen onnellinen, niin siitä, että saimme luotua tuon pienen 5-vuotiaan pikku-ballerinamme ja tuo pieni, ikuisessa musikaalissa elävä laulu-lintunen, on paras lahja, mitä elämä on minulle antanut.
Dancing ballerina poster by Kinos Design
Tunsin suurta riittämättömyyden tunnetta siitä, etten ole tarpeeksi läsnä lapsellemme, etten luo tarpeeksi, etten vaan yksinkertaisesti tee tarpeeksi. Ilmeisesti jokin alitajuntainen, tuloshakuinen työnjohtajani oli asettanut minulle tavoitteita, joita en täyttänyt. Sen sijaan, että vien tyttäremme päivähoitoon, pitäisi minun kuitenkin olla yhtä aikaa lapsen kanssa kotona ja tehdä samalla töitä. Pitäisi luoda kasoittain uusia hienoja ideoita per päivä. Koin tukahduttavaa tunnetta siitä, että minun täytyy nyt kovasti olla taiteellinen joka päivä, juuri klo 9-16 välillä, jolloin minulla on koko aika maailmassa. Mutta kaikki luovan alan ihmiset ymmärtävät, ettei se nyt ihan niin mene.. Ja ymmärsinhän itsekin. Kun järjellä ajattelin. Mutta en ajatellut sen koskevan myös minua. Monesti luovat ideat prosessoituvat päässä hiljalleen ja sitten, kun aika on kypsä, ne suorastaan pursuavat paperille. 
Swimming Swan painted poster by Kirsi Nordberg Kinos Design
Yrityksen perustamisen jälkeen myös kaikki pakollinen hallinnollinen työ vie yllättävän paljon aikaa, ja yhtäkkiä huomasinkin, että siihenpä se päivä taas menikin. Kun hoitaa yksin yrityksessä kaiken suunnittelusta materiaalien tilaukseen, tuotteiden valmistuksesta alihankintoihin, verkkokaupan päivittämisestä sähköposteihin ja kaikkea siltä väliltä, niin helposti hukkaa fokuksensa. Ehkäpä näin tuoreena luovan alan yrittäjänä balanssin hakeminen on minulla vielä hieman kesken. Mutta sekin on ihan ok. Olla vielä hieman kesken. Jostain syystä pidin oman ahkeruuteni mittarina vain sitä, kuinka paljon näkyvää ja luovaa olin saanut aikaiseksi päivän aikana. Ihan hassua. Kunpa sitä vain muistettaisiin olla itsellemme myös hieman armollisia ja keskittyä todella nauttimaan siitä, mitä teemme. Ja vaikka tanssia välissä Joutsenlammen balettia lapsen kanssa. 
Kid's room interior decor with Dancing Ballerina and Swimming Swan painted posters by Kirsi Nordberg Kinos Design
(Kuva original Mtlapcevic/Shutterstock)
Maalasin tyttärellemme pari taulua kaksi vuotta sitten ja ajattelin, että niistä voisi olla iloa jollekin toisellekin pikku-balleriinalle. Niimpä tein niistä modatut versiot julisteiksi. Joutsenlampi on meillä yksi tämän hetken suosikeista.. :)
***
Briefly in English
Being a parent and owning a business can be bit of a challenge sometimes.
I was feeling quite inadequate recently about not being there enough for my daughter, not being creative enough, simply not doing enough. I think I had put some subconscious goals for myself that I was not fulfilling. Had work and be a parent at the same time. Had to "be really creative" between 9AM and 4PM. This pressure was killing me, but I realized it doesn't work that way. Or I did realize it actually even before, but I didn't think it concerned me as well. Often the best ideas incubate a while in your head and then suddenly burst on to the paper. 
After starting my own business, I noticed how much time all the "non-creative" or "non-visible" work takes time as well. It's also easy to lose focus, when doing everything by yourself from the creative processes to sending emails and everything else in between. Maybe I'm still searching for that balance to my schedules. And maybe, I need to find some more mercy for my self. For some funny reason I was thinking that the amount of visible and creative ideas per day was the counter of my diligence. 


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Stories

Yrittäjän ajatuksia uudesta arjesta
Yrittäjän ajatuksia uudesta arjesta

March 23, 2020

Poikkeustila vaatii poikkeuksellisia toimia ja aikaa ei ole jäädä lamaantuneena mietimään, että mitäs sitä sitten keksittäisiin. Markkinat ovat niin suuressa ja nopeassa muutoksessa, että tukka hulmuten seuraan vierestä ja koitan pysyä kyydissä. 

Read More

Askel lähempänä innovaatiota
Askel lähempänä innovaatiota

October 10, 2019

Minulla on idea, jota olen hautonut jo pidemmän aikaa. Tunnen syvällä sisimmässäni, että siinä on sitä jotain. Jotain suurempaa, jotain merkityksellistä..

I have a dream. I know it's something big, something meaningful.

Read More

Unelmien päivä @ Willa Lumia
Unelmien päivä @ Willa Lumia

September 23, 2019

Aina joskus kohdalle tulee sellaisia ihmisiä tai paikkoja, jotka jättävät jäljen sydämeen. Niinkuin eräänä ihanana syksyisenä päivänä Rovaniemen Norvajärvellä. Päivä oli niin satumainen, että halusin jakaa sen kanssanne. 

Every now and then you meet people or visit places that touches you in a level that leaves a mark on your heart. This happened to me previously at Willa Lumia in Rovaniemi and I just had to share it with you.

Read More