Askel lähempänä innovaatiota

Askel lähempänä innovaatiota

October 10, 2019

Minulla on idea, jota olen hautonut jo pidemmän aikaa. Tunnen syvällä sisimmässäni, että siinä on sitä jotain. Jotain suurempaa, jotain merkityksellistä..
Olin hautonut ideaa uudenlaisesta asuste- ja sisustusmateriaalista jo useamman vuoden ajan ja nyt tuntui siltä, että haluan selvittää sen potentiaalin. Otin yhteyttä innovaatiosetelin palveluntuottajaan Katja Lindholmiin InnoLight Consultingista ja kerroin hänelle ideastani. Katja innostui siitä, ja näki idealla olevan kansainvälistä potentiaalia. Katja suositteli minua hakemaan Business Finlandin Innovaatioseteliä.
Kirsi Nordberg Kinos Design

Hakuprosessin helppous yllätti

Innovaatioseteliä oli erittäin helppo hakea, sen pystyy tekemään vaikka teekupposen äärellä! Tietysti aihe täytyy olla hyvin pureskeltu ja perusteltu, mutta kun se on yrittäjälle itselleen selvä niin silloin se on myös helppoa perustella. Business Finland tarjoaa verkkosivuillaan myös hyvin selkeät ohjeet hakemuksen jättämiseen.
Olin valmistautunut siihen, että byrokratian rattaat pyörivät hitaasti, mutta päätös hakemuksesta tulikin yllättävän nopeasti. Myönteinen päätös tuntui erityisen hyvältä, sillä kaikki tahot eivät olleet uskoneet ideaani aikaisemmin. Innovaatioseteli myönnetään uudenlaiselle kansainvälistä potentiaalia omaavalla idealle tai palvelulle, joten kyllähän sen saaminen tuntui todella hyvälle! Innovaatiosetelin myöntämisen avulla sain varmistusta ideani ainutlaatuisuudesta ja tottakai se myös kannusti jatkamaan asian parissa.
Kinos Designin kokemus innovaatiosetelistä

Mitä sain innovaatiosetelillä?

Innovaatiosetelin avulla pystyin palkkaamaan asiantuntijan tekemään esiselvitystä tutkimusaiheestani, johon itselläni ei ollut resursseja muiden töiden lomassa. Tutkimus- ja kehitystyö on kuitenkin aikaa vievä prosessi, johon halusin että perehdytään kunnolla.
Innovaatiosetelillä selvitettiin idean taustaa, eli tutkittiin onko vastaavia materiaaleja jo maailmalla, potentiaalisia kilpailijoita ja yhteistyökumppaneita. Tutkittiin myös olisiko markkinoilla vetovoimaa tällaiselle materiaalille ja lisäksi selviteltiin vaihtoehtoisia liiketoimintamalleja. Esiselvityksestä noussut huomio isomman tutkimusorganisaation ja työryhmän tarpeesta ei yllättänyt, mutta sain erinomaisia vinkkejä niistä instansseista, joihin olla yhteydessä jatkossa. Ja tämä onkin johtanut jatkoneuvotteluihin, joista olen super-innoissani!
Jatko-neuvotteluissa voin hyödyntää palveluntuottajan valmistelemaa raporttia, joka sisälsi kattavan taustaselvityksen aiheestani. Raportti sisälsi myös salassapitosopimus -luonnoksen.
Unelmista kiinni - Kinos Designin kokemus innovaatiosetelistä

Askel lähempänä unelmaa..

Uuden idean kanssa pohtiville haluaisin muistuttaa, että aina tulee olemaan joku joka ei usko ideaasi - mutta se ei tarkoita sitä, ettei siinä olisi potentiaalia! Näin kävi myös minulle, mutta en antanut periksi. Nyt olen saanut vahvistusta innovaatiolleni arvostetulta instanssilta ja tiedän, että tässä on potentiaalia. Ja tästä on hyvä jatkaa.
Ja hei, jos innovaation kehittäminen tyssää johonkin seikkaan, niin mitäs sitten! Ainakin tiedän, että olen tehnyt kaikkeni unelmani eteen. En koe, että tässä olisi mitään hävittävää. Ja jos, tai KUN innovaationi menee eteenpäin, olette ensimmäisiä joille kerron siitä!

Viimeinen vinkki..

Innovaatioseteli on 100% tukimuoto yrittäjälle, ja siitä syystä monet yrittäjät pitävät tukea täysin riskittömänä. Mielestäni pieni riski piileekin sopivan palveluntuottajan löytämisessä, ei niinkään itse tuessa. Yritys voi saada innovaatiosetelin kuitenkin vain kerran, joten varmista palveluntuottajasi ydinosaaminen ja se, että hänellä on kaikki edellytykset työn hoitamiseen.
Yhteistyö oman palveluntuottajani kanssa sujui äärimmäisen jouhevasti ja olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Molemminpuolinen luottamus ja samalla aaltopituudella oleminen onkin tärkeää. Joten, jos tahdotte vinkin rautaisesta ammattilaisesta niin tässäpä olkaa hyvät – InnoLight Consulting / Katja Lindholm! Lämmin suositus! Katjan ydinosaamista ovat startup-yrittäjyyteen liittyvät asiat, liikkeenjohdon konsultointi ja ideanjalostaminen.
Katjan tavoitat maililla Katja (at) innolightconsulting.com.
Ei muuta kuin ideat paperille ja askel lähemmäksi unelmia!
***

Briefly in English:

I have a dream. I know it's something big, something meaningful.
It's an idea of a new material for clothing and interior textiles.
So I did something about it earlier this year. I applied for funding for research and development called Innovation Voucher from Business Finland -
and yes, I got it!  
This proves me there's something to my idea, something more. 
With the innovation voucher I could purchase the services of an expert, who did the actual research for my company. And now, with the results given me in mind, I am able to go further with my idea and development of the new material with recommended potential cooperators in the research field in Finland. I'm super-excited!
So I just wanted to say this to you, to remind you to never give up on your dreams! There will always be people who don't believe in you or your dreams and ideas but that doesn't mean your idea doesn't have potential.
I will keep you posted,
Love Kiki
 
 


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Stories

Yrittäjän ajatuksia uudesta arjesta
Yrittäjän ajatuksia uudesta arjesta

March 23, 2020

Poikkeustila vaatii poikkeuksellisia toimia ja aikaa ei ole jäädä lamaantuneena mietimään, että mitäs sitä sitten keksittäisiin. Markkinat ovat niin suuressa ja nopeassa muutoksessa, että tukka hulmuten seuraan vierestä ja koitan pysyä kyydissä. 

Read More

Unelmien päivä @ Willa Lumia
Unelmien päivä @ Willa Lumia

September 23, 2019

Aina joskus kohdalle tulee sellaisia ihmisiä tai paikkoja, jotka jättävät jäljen sydämeen. Niinkuin eräänä ihanana syksyisenä päivänä Rovaniemen Norvajärvellä. Päivä oli niin satumainen, että halusin jakaa sen kanssanne. 

Every now and then you meet people or visit places that touches you in a level that leaves a mark on your heart. This happened to me previously at Willa Lumia in Rovaniemi and I just had to share it with you.

Read More

Äideistä parhain sä oot..
Äideistä parhain sä oot..

May 03, 2019

Kylmiä väreitä käsissä. Laulun sanat kaikuvat edelleen korvissani tähän aikaan vuodesta.

Chills on my arms, each time, this time of the year. 

Read More