Äideistä parhain sä oot..

Äideistä parhain sä oot..

May 03, 2019

Kylmiä väreitä käsissä. Laulun sanat kaikuvat edelleen korvissani tähän aikaan vuodesta. Lähestyvä äitienpäivä on ollut aina yksi vuoden suosikeistani ehkä johtuen siitä, että sen myötä muistot vie aina ala-asteen Äitienpäivä-konserttiin, jossa musiikki-luokkamme kuoro lauloi Äideistä parhain -laulun vuodesta toiseen. Ja oma äitini istui aina katsomassa. Ehkäpä tämä aika edustaa toivoa kesän alkamisesta. Olen myös aina toivonut itse olevani jonain päivänä äiti. Onnekseni tuo toive kävi toteen viisi vuotta sitten esikoisemme syntymän myötä. Tuo pienokainen on parasta mitä elämä on minulle antanut, ja täytyy sanoa, että kaikkein paras äitienpäivä-lahja onkin nuo pienet kätöset kaulan ympärillä toivottamassa onnea - ja tietysti kaikki ne lukuisat taideteokset, joita hän on aina päiväkodissa askarrellut. Olen vahvasti sitä mieltä, että tärkeintä merkkipäivissä on se, että muistaa ja osoittaa sen, että on ajatellut päivänsankaria. Perheen yhteinen, rauhallinen aamiainen kruunaa äitienpäivän muuten niin kiireisen arjen keskellä.
Mama - Happy Mother's Day
Minulle Äitiys on ihana etuoikeus. Mutta kukaan ei oikeasti voi sanoa, miltä se äitiys tulee tuntumaan, sillä me kaikki koemme raskauden, synnytyksen ja äitiydenkin eri tavoin. Toisille raskaus on ihana olotila, toisille se voi olla vaikeaakin aikaa lukuisine oireineen. Lapsen syntymän jälkeen mikään ei ole enää ennallaan. En nyt mene siihen, kuinka kaikki tuttu kehossani sijaitsikin yhtäkkiä aivan jossain toisaalla, vaan keskityn enemmän mentaaliseen puoleen. Juuri kun pääset huokaisemaan, että raskas vauva-vuosi on ohitse, alkavat uudet haasteet. Samaan aikaan kun haluan vanhempana opettaa lapselleni tervettä itsetuntoa ja rohkaista häntä kokeilemaan omia siipiään, kannan suurta huolta tuosta pienokaisesta pitääkseni hänet leijona-emon lailla hengissä ja vahingoittumattomana. Ensimmäisten vuosien aikana kävin loputonta, ennalta-ehkäisevää katastrofien estämis-pohdintaa mielessäni kaiken muun arjen rutiinien järjestelyiden lisäksi - ja se jos jokin kulutti voimavaroja. Kaikesta huolesta huolimatta päällimmäisenä on kuitenkin onni. Onni omasta lapsesta on jotain niin suurta, että en osaa kuvitellakaan mitään sen suurempaa. Lapsen saaminen ei ole millään tavalla itsestään selvää, vaan mitä suurin lahja, ja meidän vanhempien olisi hyvä muistuttaa siitä itseämme aina silloin tällöin. 
Perheitä on monen muotoisia ja vastuut jakautuvat niissä hyvinkin eri tavoin. Onnekseni saan jakaa tämän elämää suuremman vastuun ja onnen puolisoni, isovanhempien ja sukulaisten kanssa. 


Kuinka huomioida äiti?

Nyt seuraakin vinkki erityisesti kaikille isille äitienpäivään liittyen. Niin paljon kuin me naiset rakastammekin noita ihania, hellyyttäviä ja joskus hieman huvittaviakin lastemme askarteluja, emme suinkaan pahastu saadessamme toisinaan jotain tunnustusta myös teiltä puolisoilta - ja mikäs sen parempi aika äitien huomioimiselle kuin Äitienpäivä. Pieni hemmottelu silloin tällöin ei tee pahaa kenellekään. Kukkaroa ei suinkaan tarvitse venytellä itselle sopimattomiin mittasuhteisiin, vaan nimenomaan huomioida se perheen äidin uurastus jollakin omalla tavalla. Jokainen äiti on ansainnut tulla huomioiduksi. Joten, näppäile se numero ja soita, lähetä nostalginen postikortti, valmista puolisollesi päivällinen tai anna vaikka pyyteetön niska-hartia-hieronta. Ne ei maksa mitään ja olen varma, että kotona tykätään. 

Ja jos haluat antaa myös lahjan, hyvä vinkki on miettiä, mikä sopii lahjan saajalle - parhaimmillaan se on saajansa näköinen. Kokosin tähän muutamia suosikkejani valikoimastani, jos vaikka löytäisit sieltä jotain pientä kivaa muistoa äidille, vaimolle, mummolle tai vaikkapa anopille. Äitienpäivän kunniaksi saat kaikista verkkokaupan pellavatuotteista -20% koodilla ÄITI, voimassa 12.5. asti.

 
Season's Gems Earrings and Necklace by Kinos DesignLinen tea towel by Kinos DesignSalmon and reindeer leather clutch purse by Kinos DesignLinen serviettes by Kinos Design My Rovaniemi Tray by Kinos Design made in Finland
Tuotteet:
Vuodenaika Kesä -korvikset 47€ ja -kaulakoru 25€
Snowflake -pellavapyyhe 24,90€ (-20%)
Lohen- ja poronnahkainen Kukkaro 39,90€
Servetti 2-pakkaus 30€ (-20%)
My Rovaniemi -tarjotin 39€

Oikein ihanaa tulevaa äitienpäivää kaikille 12.5.2019, erityisesti omalleni!


Briefly in English:

I've got chills on my arms, each time, this time a year.
It's one of my favorites. The upcoming Mother's Day
makes me happy because it reminds me of my childhood
when we used to sing to our mothers' in our primary
school's Mother's Day concert. It's a hopeful start
of the summertime as well here in the North. And maybe
I like this season because I have always wanted to be a mom myself. 
I have to say, the best Mother's Day gift for me is my little one
hugging me with her arms around my neck
.
I do enjoy the relaxed breakfast as well with my family
as usually the weekdays are so so very busy
and there is barely any time for talk before rushing to work. 
But now I'd like to give a little piece of advice
especially to all the fathers out there -
in case you're wondering about how to show your affection
to your wife or mom, and if you're thinking about what to give
as a present; I think the most important thing is to show
that you remember the occasion and you have thought about her.
 
A little pampering every now and then doesn't hurt anyone. 
And it doesn't have to cost an arm and a leg!
Just acknowledge all the hard work that moms do
in your own way. Dial that number and call, send a lovely
postcard, make a dinner at home or give a massage -
they don't cost a thing and I'm sure she likes it. 
And if you choose to buy a gift, think about what
she would like.
The best gifts represents the receiver not the giver.

Happy upcoming Mother's Day everyone!

PS. There's a discount -20% off of all linen products at my store, just use the code MOM. Valid until May 12th.
(Cover photo by VGstockstudio/Shutterstock, Mama photo Aliasemma)


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Stories

Yrittäjän ajatuksia uudesta arjesta
Yrittäjän ajatuksia uudesta arjesta

March 23, 2020

Poikkeustila vaatii poikkeuksellisia toimia ja aikaa ei ole jäädä lamaantuneena mietimään, että mitäs sitä sitten keksittäisiin. Markkinat ovat niin suuressa ja nopeassa muutoksessa, että tukka hulmuten seuraan vierestä ja koitan pysyä kyydissä. 

Read More

Askel lähempänä innovaatiota
Askel lähempänä innovaatiota

October 10, 2019

Minulla on idea, jota olen hautonut jo pidemmän aikaa. Tunnen syvällä sisimmässäni, että siinä on sitä jotain. Jotain suurempaa, jotain merkityksellistä..

I have a dream. I know it's something big, something meaningful.

Read More

Unelmien päivä @ Willa Lumia
Unelmien päivä @ Willa Lumia

September 23, 2019

Aina joskus kohdalle tulee sellaisia ihmisiä tai paikkoja, jotka jättävät jäljen sydämeen. Niinkuin eräänä ihanana syksyisenä päivänä Rovaniemen Norvajärvellä. Päivä oli niin satumainen, että halusin jakaa sen kanssanne. 

Every now and then you meet people or visit places that touches you in a level that leaves a mark on your heart. This happened to me previously at Willa Lumia in Rovaniemi and I just had to share it with you.

Read More